Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Challenge: Schrijf een Bouquetreeksboek

Vorige week zag ik op mijn tijdlijn tweets voorbij komen over een schrijfwedstrijd: schrijf een Bouquetreeksboek (je weet wel, zo’n boekje met een spannende foto op de cover waarbij het mooie, gewone meisje valt voor de rijke, knappe man) en maak kans op publicatie. Hmm, zou ik meedoen? Ik hoefde niet lang te twijfelen.

Ik stuurde het bericht gelijk door naar vriendin M., die net als ik ook liefhebber is van deze romantische boekjes. We besloten samen mee te doen. Het plan was om samen een verhaal te schrijven, maar het schrijven van het verhaal begon bij ons beide al zo te kriebelen dat we afzonderlijk van elkaar al waren begonnen en uiteindelijk toch besloten apart een verhaal te schrijven (en dat van elkaar natuurlijk uitgebreid te gaan lezen).

bouquet, schrijfwedstrijd
Credit foto: BOUQUET/Harlequin

Gister heb ik dan eindelijk het eerste hoofdstuk op papier gezet. En ik moet zeggen, een boek schrijven is best pittig. Naast allerlei voorwaarden waaraan je je moet houden voor de schrijfwedstrijd, ben ik ook gewend om korte artikelen te schrijven. Dus als ik het verhaal dat in mijn hoofd zit in grote lijnen uit zou tikken, ben ik binnen anderhalf A4-tje al klaar. Terwijl ik dus een manuscript van 14.500 – 15.000 woorden moet inleveren. Ai!

Het is dus een behoorlijke uitdaging, maar inmiddels is mijn eerste hoofdstuk bijna klaar. En eigenlijk is het best leuk om veel meer in te kunnen gaan op de details. Ik kan mijn fantasie lekker de vrije loop laten. Uiteindelijk moet ik mijn verhaal voor 15 juni inleveren, dus ik heb gelukkig nog even. Mijn doel is dan ook om elke dag tussen de 500 en 750 woorden op papier te zetten. Dan ben ik ruim op tijd klaar, heb ik  tijd om een en ander aan te passen en heb ik – mocht het nodig zijn – speling.

Binnenkort een update over deze challenge.

2 reacties op “Challenge: Schrijf een Bouquetreeksboek

  1. Sylvia Kuijsten
    1 april 2014

    Ik heb het ook gezien, erg leuk idee! Ik schrijven voornamelijk columns en heb wat halve manuscripten voor chicklits en romans liggen, maar dit is toch weer iets heel anders 😉 Succes!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 april 2014 door in Challenges en getagd als , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: