Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Haal de lente in huis in 5 stappen

Vrolijker kun je me niet krijgen: de eerste zonnestralen schijnen weer naar binnen, de dagen zijn langer en langzaamaan stijgt het kwik. Het is lente! Dus die warme plaid mag eindelijk de kast in, want het is tijd om het voorjaar in huis te halen. Vijf simpele tips.

ranonkels, lente bloemen

In de woonkamer
Berg je plaid op achterin de kast en rol je hoogpolige vloerkleed op (of vervang ‘m voor een geweven exemplaar in vrolijke kleuren). Weg met deze warme, winterse sfeermakers. Het is tijd voor lente! Hul je woonkamer in lentesfeer door je kussenslopen en kaarsen te vervangen voor pastelkleurige exemplaren. In mijn woonkamer voeren grijs en rood de boventoon – niet bepaald lentekleuren – maar ik heb voor de kussenslopen en kaarsen voor een lichtere variant van deze kleuren gekozen (koraalrood en lichtgrijs). Appeltjesgroen of zachtroze passen namelijk niet in mijn interieur.

Kijk goed naar welke kleuren bij de rest van je woonkamer passen. Bij aardetinten passen vrijwel alle pastelkleuren, maar mocht je twijfelen over kleurencombinaties dan bieden deze kleurenpaletten wellicht uitkomst.

Op de tafel
Zet een vrolijk stukje op tafel. Ik heb een zilverkleurige kaarsplateau op mijn salontafel gezet en deze gedecoreerd met lichtgrijze waxinelichtjes, paaseitjes gehuld in een rood papiertje en een klein glazen vaasje met rode tulpen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een (zelfgemaakte) lentekrans op tafel leggen of een glazen vaas op tafel zetten gevuld met (nep)eieren.

lente decoratie, tulpen

In de vensterbank
Weg met die kerstster die op sterven na dood is! Zet in plaats daarvan leuke planten of bloemen in de vensterbank. Denk aan typische lentebloemen als narcissen, tulpen, hyacinten, takken wilgenkatjes of ranonkels. Bij mij staat er momenteel een vaas gevuld met rode ranonkels en witte rozen in de vensterbank, maar dat kan volgende week zo weer anders zijn…

In je kast
Betrek ook je boekenkast (of vitrinekast) erbij. Hoe? Zorg voor een eyecatcher, bijvoorbeeld in de vorm van een beeldje. Bij mij steelt deze zilveren mus de show. Bij winkels als Blokker, Flying Tiger, Action en Xenos zag ik vooral veel houten beeldjes van vogels en porseleinen beeldjes van konijnen in de collectie. Maar ook gekleurde (glazen) vazen zijn vrolijke eyecatchers.

decoratie, beeldje vogel

In de keuken
Heb je een open keuken? Laat je keuken dan samensmelten met je woonkamer. Vervang je theedoeken, handdoeken en ovenwanten voor pastelkleurige varianten in dezelfde kleur als bijvoorbeeld je kaarsen en je kussenslopen.

Heb jij de lente al in huis gehaald?

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 maart 2014 door in Living en getagd als , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: