Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

DIY: Daisy nail art

Het is lente, dus de pastelkleurige nagellakjes mogen weer uit de beautycase! En om het nog leuker te maken, kun je ook een leuke bloemen (daisy’s!) op je nagels tekenen. Klinkt moeilijk, is het niet. Het vergt alleen veel geduld.

Lak je nagels in een vrolijk kleurtje, eventueel twee keer als de eerste laag niet voldoende dekt. Ik koos voor lichtblauw, maar roze of groen staan ook heel leuk. Belangrijk is dat je je nagels goed laat drogen voordat je de volgende stap onderneemt.

nailart

Als je nagels goed droog zijn, is het tijd voor de witte nagellak. Belangrijk is dat je kwastje heel dun is (zie foto) of dat je een dun (verf)penseel gebruikt. Teken een + op je nagel (in het midden, links boven, rechts onder, waar maakt niet uit) en teken daarna een x er doorheen. Et voilà, daar is je bloem. Herhaal bij al je nagels. Je kunt ook twee bloemen op één nagel tekenen, mocht je er het geduld voor hebben.

Laat weer even goed drogen – kijk ondertussen bijvoorbeeld de nieuwe aflevering van Grey’s Anatomy – en daarna is het tijd voor het gele hart van de bloem (roze is trouwens ook cute). Gebruik hiervoor een dotting tool of als je deze (zoals ik) niet hebt, dan werkt een satéprikker ook prima. Doop je tool of prikker in de gele nagellak en maak vervolgens in het midden van elke bloem een stipje.

Weer goed laten drogen, het zou namelijk doodzonde zijn om juist in deze laatste fase je nagels te verpesten, en dan zijn je kunstwerkjes af. Eventueel nog een laag topcoat erover (waar je helaas ook weer het geduld voor moet hebben om het te laten drogen) en het werk is gedaan. Als het goed is, is dit het resultaat:

nailart_daisy

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 maart 2014 door in Lifestyle en getagd als , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: