Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Lekker voor bij de koffie: 5 recepten met bladerdeeg

Als er één ding niet mag ontbreken in mijn voorraadkast, dan is het bladerdeeg. Ik heb niet altijd zin om zelf deeg te maken voor een quiche of taart, dus bladerdeeg is dan een makkelijke en goedkope oplossing. Bovendien kun je het zowel voor hartige als zoete gerechten gebruiken, waaronder voor deze vijf lekkernijen voor bij de koffie.

Ik heb onderstaande recepten allemaal uitgeprobeerd en ik schotel ze regelmatig voor als er visite komt. Deze vijf zoete koffielekkernijen zijn allemaal makkelijk te maken, alleen de appelbollen met karamelsaus kosten iets meer tijd. De recepten zijn op basis van twee personen.

recept_kaneelstengels

Kaneelstengels
De makkelijkste van allemaal: de kaneelstengels! Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 1 vel bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg aan weerszijden met een scheutje melk of 1 losgeklopt ei. Meng vervolgens 3 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel in een kommetje en bestrooi het bladerdeeg hier aan beide kanten mee. Snijd het bladerdeeg in vijf reepjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 12-15 minuten in de oven. Dit recept komt uit The Culy way of life van Monique van Loon.

recept_chocolade

Chocolade driehoekjes
Voor deze chocolade triangels heb je weinig nodig: alleen 1 vel bladerdeeg en nutella. Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer het bladerdeeg rijkelijk met nutella. Snijd het bladerdeeg in vieren. Vouw van elk vierkantje een driehoekje. Leg de vier driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. Voor het serveren kun je de chocolade driehoekjes eventueel bestrooien met poedersuiker.

recept_perzikster

Perziksterren
Rudolph’s Bakery op 24Kitchen is een van mijn favoriete kookprogramma’s. Ik kan kwijlend zitten kijken naar Rudolph’s prachtige baksels en deze perziksterren zijn daar een van. Dit is mijn verfijnde versie van het recept. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal 2 vellen bladerdeeg uit de vriezer. Leg in het midden van elk (nog bevroren) vel een halve perzik uit blik (platte kant beneden). Snijd in het bladerdeeg een diagonale lijn vanuit elke hoek tot aan de perzik en vouw om en om vier van de acht punten op de perzik. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met melk of 1 losgeklopt ei en bestrooi vervolgens met suiker. Bak de perziksterren in 15 minuten gaar.

recept_perentaartje

Frans perentaartje
Dit recept zag ik staan in het boek Het diva dieet van Dorien Goertzen en Melanie Wisse. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1 peer in vieren, verwijder het klokhuis en de schil, en snijd de peer in dunne plakjes. Druk met een schaaltje of kopje een rondje uit 2 vellen bladerdeeg (of gebruik een taartvormpje van ongeveer 10 centimeter doorsnee). Drapeer op elk deegrondje een halve peer in de vorm van een waaier. Bestrooi met 1 theelepel suiker en een snufje kaneel. Zet de taartjes 15 minuten in de oven.

recept_appelbol

Appelbollen met karamelsaus
Het recept van deze appelbollen kwam ik ooit eens tegen in La Place Magazine en is als volgt. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat 2 vellen bladerdeeg ontdooien. Schil vervolgens 2 appels en verwijder het klokhuis. Meng 75 gram suiker en 1 eetlepel kaneel en vul de ruimte van de klokhuizen hiermee. Zet de appels op het bladerdeeg en vouw het deeg er voorzichtig eromheen. Rol de bollen door de suiker en kaneel. Prik een piepklein gaatje aan de bovenkant van het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Zet de appelbollen in de oven en laat ze 15 tot 20 minuten goudbruin bakken. Klik hier voor het recept van de karamelsaus.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24 maart 2014 door in Food en getagd als , , , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: