Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Almere City Run: ingeschreven!

I did it! Vanochtend heb ik mezelf (samen met mijn vader) ingeschreven voor de Almere City Run en ik kan er nu echt niet meer onderuit; 15 juni moet ik 4 kilometer afleggen door het centrum van Almere. Maar voordat ik dit doe moet ik echt nog een paar maanden flink aan de bak.

Vorig jaar wilde ik al meedoen aan de Almere City Run, maar ik kwam pas een maand van tevoren achter het bestaan van deze hardloopwedstrijd. Aangezien ik toen pas net was begonnen met hardlopen en in feite nog nul conditie had, leek het mij niet verstandig om mee te doen. Dus ik sprak met mezelf af: volgend jaar doe ik mee.

Stiekem hoopte ik dat ik binnen een jaar al zo goed zou zijn dat ik met gemak 7 of 14 kilometer kon rennen. Maar toen het herfst werd en het kwik daalde, ben ik gestopt met rennen. Mij te koud buiten. Gevolg is dat mijn conditie weer omlaag is gegaan en dat ik deze maand eigenlijk weer vanaf nul moet beginnen. Maar dat maakt niet uit, ik heb nu voldoende tijd om te trainen.

hardlopen, Almere City Run

Vorig jaar hield ik dit hardloopschema voor absolute beginners van Run2day aan. Dit schema beviel me eigenlijk heel goed, want ik had echt nooit verwacht dat ik ooit zou kunnen hardlopen (met de piepjestest bij gym kwam ik nooit verder dan trap 5 – wat gelijk mijn eindcijfer voor dat onderdeel werd). En uiteindelijk heb ik dankzij de goede opbouw van deze training vorig jaar meegedaan aan de Color Run (5 kilometer) in Zwolle.

Nu ik weer van meet af aan moet beginnen met trainen, heb ik besloten om ook nu weer het absolute beginnersschema aan te houden. Alleen de eerste stap sla ik over en ik hoop iets sneller door het schema te kunnen gaan. Zal het me lukken? Vanaf nu geef ik elke maand een update op mijn blog over mijn training voor de Almere City Run. Uiteindelijk hoop ik de 4 kilometer binnen 25 minuten af te kunnen leggen.

2 reacties op “Almere City Run: ingeschreven!

 1. Chrystal
  7 april 2014

  Wat goed Anouk! Ik ga de 14 km doen :D!

  • Anouk
   8 april 2014

   Wauw, daar kan ik niet tegenop! 😉 Super goed! Succes met trainen.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 maart 2014 door in Challenges en getagd als , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: