Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Smeuïge brownies

Vroeger was ik nooit gek op brownies. Ik vond die supermarkt-baksels waaraan je een beetje water aan toe moest voegen, totaal geen (chocolade)smaak zitten. Totdat ik de zelfgemaakte brownies van Vriendin A. proefde. Sindsdien ben ik om!

Dus bij deze mijn inmiddels meest geliefde recept voor brownies. Je bent er hoogstens een kwartiertje mee bezig. Dit heb je nodig:

IMG_20121225_103918
Verwarm de over voor op 180 graden.

IMG_20121225_103636

Smelt de boter samen met de pure chocolade in een steelpannetje (of in de magnetron) en roer er af en toe zachtjes doorheen. Klop daarna de eieren los en voeg vervolgens het chocoladeboter-mengsel en de overige ingrediënten toe (meel als laatst). Roer het geheel goed door en verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal.

IMG_20121225_102100

Zet de brownies 15 minuten in het midden van de oven (180 graden). Zet hierna de oven uit en laat de brownies nog 5 minuten in de verwarmde oven rusten. Eenmaal uit de oven, laat je de brownies afkoelen. Voor het lekkerste resultaat zet je de brownies nog 2 uur in de koelkast.

3 reacties op “Smeuïge brownies

  1. Vera
    16 januari 2013

    oeeh lekker! en ik kan ze vrijdag proeven! 😛

  2. Lyanne
    22 februari 2013

    Ik krijg er honger van!

  3. iliveformydreams
    22 februari 2013

    Jummie!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 januari 2013 door in Food en getagd als , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: