Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Appelbollen met karamelsaus

Een tijdje geleden kwam ik dit lekkere recept tegen in het La Place magazine en met dit weer leek het mij de ideale gelegenheid om te maken.

Dit heb je nodig:

Zo maak je de appelbollen:
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat heet bladerdeeg ontdooien. Schil vervolgens de appels en verwijder het klokhuis. Meng de suiker en kaneel en vul de ruimte van de klokhuizen hiermee. Zet de appels op het bladerdeeg en vouw het deeg er voorzichtig eromheen. Rol de bollen door de suiker en kaneel. Prik een piepklein gaatje aan de bovenkant van het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Zet de appelbollen in de oven en laat ze 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.

Zo maak je de karamelsaus:
Doe de suiker in een steelpan en zet deze op laag vuur. Roer niet, maar wacht rustig tot de suiker begint te karameliseren. Schuif de pan af en toe, om de karamelisatie gelijkmatig te laten verlopen. De karamel is klaar wanneer deze diep reebruin is. Schenk daarna de slagroom in de pan en roer totdat het is opgenomen. Roer er ook de roomboter door en maak de saus af met een snufje zout.

Variatietips:

  • In plaats van appels kun je ook peren gebruiken.
  • De ruimtes van de klokhuizen kun je ook vullen met amandelspijs.
  • Vervang de karamelsaus eens voor (zelfgemaakte!) chocoladesaus.

Aanvallûh!

5 reacties op “Appelbollen met karamelsaus

  1. Mcdid
    23 november 2012

    Ik maakte het altijd met vanillesaus, is ook erg lekker!

  2. Hé, eindelijk iets ‘aparts’ wat niet heel moeilijk is. Ik denk dat zelfs ik dit kan en ik dit binnenkort een keer ga maken! 🙂

    • Anouk
      24 november 2012

      Haha, succes! Alleen de karamelsaus is iets lastiger, omdat de suiker ook heel snel kan verbranden (just so you know;)).

  3. Danielle
    2 december 2012

    Ooooh dat is echt goddelijk!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 november 2012 door in Food en getagd als , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: