Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Whoopies met witte chocola en bosvruchten

Cupcakes en cake pops move over! Whoopies zijn de nieuwe zoete trend. Whoopie-watte? Whoopies zijn een soort hamburgers van cake, met daartussen een vulling (bijvoorbeeld botercrème).

Tijdens de housewarming vorige week kreeg ik een Whoopie-bakset en gisteravond besloot ik deze met vriendin V. maar eens uit te gaan proberen. Wij kozen voor de versie met witte chocola, frambozen en bosbessen er zijn veel variaties mogelijk. En ze zijn lekker! Dus bij deze het recept.


Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee/drie bakblikken met bakpapier. Ik heb een speciale whoopie bakblik waarmee je twaalf whoopies kunt maken. Got it! En nu: aan de slag!


Klop de boter en suiker licht romig. Voeg de ei en vanillesuiker toe en roer het goed door. Zeef de bloem erbij en voeg de melk toe. Wederom goed roeren tot het een gladde massa wordt.


Schep nu 30 theelepels van het deeg op ongeveer 3 cm afstand van elkaar op de bakplaat en modelleer er rondjes van. Of schep 12 eetlepels van het deeg in de speciale whoopie bakplaat.


Klaar? Dan mogen de cakejes 8 tot 10 minuten de oven in. Na 6 minuten wel even de bakplaten omwisselen, zodat ze allemaal even mooi goudbruin worden! Laat de cakejes daarna even goed afkoelen.


Begin aan de botercrème. Mix de boter en poedersuiker tot er een luchtige crème ontstaat. Laat vervolgens de chocolade even twee minuutjes smelten in de magnetron. Roer de gesmolten chocola even goed door om na te gaan of alle klonten eruit zijn en voeg het dan toe aan de crème. Goed doorroeren maar!


Leg de cakejes bij elkaar in setjes van twee: de boven- en onderkant. Heb je een speciale whoopie bakblik? Snijd de cakejes dan horizontaal door midden.


Smeer de onderkantjes in met botercrème en schep daaroverheen wat frambozen en bosbessen. Doe de bovenkantjes erop. Schep op elk bovenkantje een klein beetje van de overgebleven chocolade en beleg deze met een framboos en een bosbes.


En klaar is Kees! Zijn ze niet om op te vreten?

4 reacties op “Whoopies met witte chocola en bosvruchten

  1. lauradenkt
    3 juni 2012

    Ik heb het nog nooit gegeten, maar het ziet er wel lekker uit!

    • Anouk
      3 juni 2012

      Afgelopen vrijdag was voor mij ook de eerste keer. Echt een aanrader! Soort minigebakje, haha. Je kunt er trouwens heel veel varianten op maken (je kunt ‘m bijvoorbeeld vullen met slagroom en aardbeien, maar je kunt ook de smaak van de cake aanpassen – denk chocolade of vanille).

  2. Lise
    14 juni 2012

    zegmaar ‘een platgedrukte cupcake’?

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 juni 2012 door in Food en getagd als , , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: