Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Rocky Road

Ik was op zoek naar zoete, maar makkelijk-te-maken recepten. Op de site bakken in stappen van vriendin N., stuitte ik op de zoete Engelse lekkernij Rocky Road. Simpel, snel en hoeft niet in de oven. Een aanrader voor echte zoetekauwen!


Dit heb je nodig.


Verkruimel de biscuitjes met de hand of in de keukenmachine tot poeder.


Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg deze toe aan de verkruimelde koekjes. Even goed mengen.


Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen nog even goed in. Verdeel vervolgens het biscuit-botermengsel over de bodem en druk het goed aan. Scheur de marshmallows (of spekjes) in kleine stukjes en strooi deze eroverheen.


Smelt de chocolade au-bain Marie (of laat het met een heel klein beetje boter smelten in een steelpannetje). Giet deze daarna over de biscuitbodem en spekjes heen. Met een lepel kun je de chocolade voorzichtig verdelen over het oppervlak.

Zet de Rocky Road een kwartier in de vriezer en daarna zo’n drie uur in de koelkast. Hierna kun je ‘m in stukjes snijden. O mijn God, yam, zo lekker!

Eén reactie op “Rocky Road

  1. lauradenkt
    12 mei 2012

    Wauw, dat is makkelijk en het lijkt me ook lekker!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 mei 2012 door in Food en getagd als , , , , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: