Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Wortelcake met botercrème

Ik weet het, wortelcake klinkt absoluut niet aantrekkelijk. Echt, dat vond ik ook. Maar toch is het lekker. Verslavend lekker zelfs. Dus ik zou zeggen: probeer het zelf eens uit!


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Doe de boter, cakemix en eieren in een kom. Mix alles tot een glad geheel.


Voeg de gehakte walnoten en de rozijnen toe aan het mengsel en mix alles goed door elkaar.


Rasp de wortelen, voeg ze toe aan het deeg en mix alles goed door elkaar.


Verdeel het mengsel over de cakevorm en laat de cake ongeveer een uur bakken op 180 C.


Ga in de tussentijd aan de slag met de botercrème. Mix de boter, mascarpone en poedersuiker tot er botercrème ontstaat.


Na een uurtje kun je de wortelcake uit de oven halen. Test met behulp van een een satéprikker of ‘ie klaar is. Laat ‘m daarna even afkoelen.


Halveer de cake en besmeer de onderste helft met de botercrème. Leg daarna de bovenste helft erop.


Besmeer de bovenkant van de cake met botercrème en garneer deze met geraspte wortel. Eet smakelijk!

Foto’s: Vera Prins

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 februari 2012 door in Food en getagd als , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: