Anouk Klein

If 'plan a' doesn't work, the alphabet has 25 more letters

Jammykoekjes

Een paar weken geleden hadden vriendin Vera en ik zin om Kerstkoekjes te bakken en deze jamkoekjes leken ons erg lekker. De koekjes zijn inmiddels lang en breed opgesnoept, maar het recept wilde ik je niet onthouden. De koekjes zijn namelijk ook echt heel erg lekker!


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop deze samen met de suiker in een kom tot een romig geheel.


Zeef de bloem erbij.


Klop het ei los in een beker en voeg dit vervolgens toe aan het botermengsel. Voeg daarna de bakpoeder en het vanille-extract toe.


Kneed het deeg goed door elkaar.


Bestoof het aanrecht met bloem en rol de deeg dun uit. Steek de koekjes uit met een ronde vorm. Per koekje heb je twee rondjes nodig. Uit een van die twee rondjes steek je een vormpje uit.


Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 tot 15 minuten op 180 graden.


Laat de koekjes even afkoelen en besmeer de ronde koekjes (de onderkantjes) daarna met jam.


Leg de koekjes met het gat erin bovenop de met jam besmeerde koekjes.


Bestrooi de koekjes met poedersuiker en smullen maar!

Foto’s: Vera Prins

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 januari 2012 door in Food en getagd als , , , , , .
Partner van bol.com (gif, 88x31)
Follow on Bloglovin
Read the Printed Word!
%d bloggers liken dit: